A zöldterület karbantartás fontossága

A zöldterület karbantartás fontossága és egy olcsó, de veszélyes megoldása

Gyakran visszatérő kérdés a napelempark üzemeltetésben a zöldterület megfelelő karbantartásának módszerei. Főleg az aljnövényzet növekedése okozhat problémát, ami akár a napelem panelek beárnyékolását és ezáltal egyben a termelés visszaesését eredményezi.

Az alábbi ábrán hőkamerás felvétel látható, ami egyértelműen szemlélteti, hogy mit is okoz a parkok zöldterületének nem megfelelő vagy hiányos karbantartása.

A zöldterület karbantartási feladatokra, például a fűnyírási teendők elvégzésére azonban egy olcsóbb és hatékonyabbnak tűnő megoldás is egyre elterjedtebb. Ez pedig nem más, mint a haszonállat tartása. Fontos megemlíteni, hogy a haszonállatok praktikus megoldásnak bizonyulhatnak ugyan, azonban számos egyéb problémát okozhatnak, ezért hiába tűnhet költséghatékonyabb módszernek az állatok tartása, súlyos problémákhoz vezethet, amennyiben a területi gondozást velük szeretnénk megoldani.

Tartásuk számos plusz költséget is magába foglal, hiszen naponta szükséges az itatásuk, esetenként orvosi felülvizsgálatuk, nem minden ipari terület megfelelő számukra. Ebből következtetve, nem feltétlenül olcsó megoldás a haszonállat legeltetése.

Az állatok elhullajtott szőre könnyedén eltömítheti az inverterek szellőzőnyílását, ezáltal pedig sérül a napelemparkok legfontosabb alkatrésze, vagyis a napelem panelekből érkező egyenáramot a közmű hálózatok és háztartások által használt váltakozó árammá átalakító berendezés. Ez pedig értelemszerűen a teljesítmény visszaesését és a bevétel jelentős csökkenését eredményezi.

A panelek alatti hely helyezkedésükből adódóan nehezen hozzáférhető terület, ezáltal fűnyírás esetén kéziszerszámmal végezhető el precízen a növényzet karbantartása, anélkül, hogy bármilyen sérülés keletkezne a napelem panelekben. Egy nagyobb termetű haszonállat nem valószínű, hogy a panelek alatti területre is befér, holott épp, hogy a napelem panelek környékén lévő aljnövényzet csökkentése lenne az egyik legfontosabb feladat a termelés növekedése érdekében.

Éppen ezen okokból kifolyólag a haszonállatok tartása helyett válasszunk egy olyan üzemeltetőt, aki nem csak megjavítja az adott problémákat, hanem folyamatosan karbantart és megelőzi a lehetséges károk keletkezését.

Ezek is érdekelhetik

Egyéb
Balint

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján Cégünk 2017 évi alapítása óta stabil növekedést tudhatunk magunkénak, amire nagyon büszkék vagyunk.  Az elmúlt években számos elégedett ügyféllel bővültünk, új

Tovább olvasom
Egyéb
Balint

Napelemparkok népszerűsége

A hőkamerás vizsgálat előnyei A napelemparkok szakszerű üzemeltetésének fontos része a hőkamerával végzett ellenőrzés, mely hatékony módja a napelemek, a transzformátorállomás és a kötési pontok

Tovább olvasom
Egyéb
Balint

A hőkamerás vizsgálat előnyei

A hőkamerás vizsgálat előnyei A napelemparkok szakszerű üzemeltetésének fontos része a hőkamerával végzett ellenőrzés, mely hatékony módja a napelemek, a transzformátorállomás és a kötési pontok

Tovább olvasom