Megelőző karbantartás

Megelőző karbantartás

A megelőző karbantartások fontossága

A napelemes rendszer optimális működése és a meghibásodások megelőzése céljából kétségkívül szükségesek az időszakos karbantartások, melyek magukban foglalják például a beépített eszközök (pl. panelek, kábelek, csavarok, tartószerkezet) ütemezett ellenőrzését, vagy a hőmérséklet különbség miatt meglazult kötések, csavarok, nyomatékkulccsal történő utánhúzását.

A tervezett megelőző karbantartások (TMK) tapasztalataink szerint elengedhetetlenek, hiszen a hibák közel 70%-a szemmel nem látható problémából adódik, mely rendszerint csak a szükséges mérésekkel, illetve ellenőrzésekkel állapítható meg és kerülhető el a jövőre nézve.

A TMK legfőbb előnyei

Megelőzhetjük a meghibásodásokat

A tervezett karbantartásokkal elkerülhetők a váratlan meghibásodások, hiszen amennyiben elváltozást észlelünk a rendszerben, javítjuk/cseréljük az adott alkatrészt.

Kiegyensúlyozottabb termelés

Tapasztalataink és ügyfeleink visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy a rendszeresen karbantartott parkok jelentősen kiegyensúlyozottabb és magasabb termelést eredményeznek.

Ütemezett karbantartások

Karbantartási protokollunknak köszönhetően a munkálatokat az év különböző időszakára ütemezzük, és figyelünk arra, hogy ne akadályozzuk a termelést.

Tervezett megelőző karbantartás előnyei

Szolgáltatásunkról

Tervezett megelőző karbantartáshoz kapcsolódó tevékenységek

Egy profitot termelő napelempark karbantartása több feladatból tevődik össze.

Az ütemezett vizsgálat során előtérbe helyezzük a termelést érintő berendezések, alkatrészek vizsgálatán túl a területvédelemmel és biztonságtechnikával kapcsolatos ellenőrzéseket is. Összességében elmondhatjuk, hogy a rendszeres karbantartásnak köszönhetően kevesebb a meghibásodás, és egyenletesebben termel a napelempark.

Amit még végzünk a karbantartás alkalmával:

Általunk használt technológiák

A méréseket Testo 872 típusú hőkamerával végezzük, mellyel kétségkívül kiszűrhetők a meghibásodások 100%-a.

Amennyiben a téma felkeltette érdeklődését, ne tétovázzon, hívja szakképzett tanácsadónkat!

Dajka Gergő
energia@napelem-uzemeltetes.hu
+3670/431 8257

Vagy keresse meg irodánkban személyesen,
hétfőtől péntekig 8:00 – 16:00 óra között!

Gyakran ismételt kérdések

Talán sokan nem is gondolják, de a karbantartás egy újonnan induló, frissen felkapcsolt park esetében is elengedhetetlen. Sok esetben olyan kivitelezési hiányosságokra derül fény, ami már az elején törődést igényel. A kivitelezés végével és a felkapcsolással nem megszűnik, hanem elkezdődik a gondoskodás. Erre kínál megoldást a szolgáltatásunk.

A gyártói garancia megléte megnyugtató mindenki számára. Azonban a garanciális javítások, ha a hiba nincs időben feltárva, sokáig húzódhat. A karbantartások folyamán „rávilágítunk” a problémára, látjuk a nagyobb baj bekövetkeztének esélyét, így időben cselekedhetünk.

Erre a kérdésre az a válasz, hogy igen, és nem. Vannak olyan hibák, amiknek a javítását bárki elvégezheti, tehát nem szükséges hozzá szaktudás. Viszont olyan gondok is akadnak, amelyek elhárításához szakképzett, villamos alállomás-kezelői végzettséggel rendelkező szakember szükséges. De a kérdés az, hogy szükséges-e a saját energiáimat erre fordítani?